Fra lokalt til globalt med Eimskip

Sjømatnæringen er en av Norges største eksportnæringer, og vokser år for år. I 2017 passerte vi 2,6 millioner tonn. Fersk, fryst, saltede og tørkede produkter eksporteres ut av landet til mottakere på alle kontinenter.

Internasjonalt samarbeid gjør verden litt mindre og er ett viktig verktøy i hverdagen for oss som jobber med eksport. Eimskip er ett internasjonalt selskap og har i dag 63 kontor i 20 land; det vil si et stort og omfangsrikt nettverk.

Store volum av hvitfisk og pelagisk fisk fraktes sjøveien fra mange små og store havner langs kysten i Norge. Eimskips avdeling i Ålesund samarbeider med flere containerlinjer for å kunne gi våre kunder ett best mulig tilbud på containerfrakt world wide.

Våre ansatte ved Eimskips Ålesund kontor

Den Orange Linjen og container forwarding-teamet i Ålesund dekker store deler av den norske kysten og gjør veien ut i verden kortere for kundene. Vi har anløp fra Murmansk i nord til Egersund i sør. Vi koordinerer også med bilfrakt der vi ikke kan anløpe med båt. Omlasting i containere eller bil skjer både i Ålesund, Fredrikstad, Oslo, Nederland og UK.

Hvor havner all hvitfisk, sild og makrell som sendes ut fra Norge og rundt om i verden? Her er lite innblikk fra Sjømatrådets statistikk fra fjoråret;

  • Norge eksporterte i fjor 199.731 tonn fryst hvitfisk, største marked er Kina med 87.743 tonn.
  • 89.158 tonn klippfisk ble eksportert fra Norge i 2017, Portugal og Brasil er viktige marked
  • 323.000 tonn fryst makrell ble eksportert i 2017, Kina med 71.000 tonn er det største mottaker landet for makrell. Kina er ett viktig bearbeidings-marked for makrell som skal videre til Japan.
  • Norge har eksportert 139.000 tonn fryst, hel sild og 106.000 tonn fryste sildefiletprodukter i 2017. Polen er største marked for Sild.

Kilder: www.seafood.no, www.eimskip.com

The Orange Line

Kommentarer
Print Friendly, PDF & Email
Eimskip