Grillet klippfisk med paprika

Vi har fått en fin oppskrift fra Klippfiskakademiet som vi vil dele med dere! Følg dem gjerne på Facebook.

Dette er en enkelt rett hvor varmebehandlingen av paprikaen er veldig viktig for å få en søt paprikasalat som passer godt sammen med de salte smakene i klippfisken.

1 kg klippfiskrygg
2 stk rød paprika
800 g småpotet (amandine, mandelin)
2 fedd hvitløk
4 ss koriander
Salt og pepper

  1. Grill paprikaene til de er svarte på grill eller under grill elementet i stekeovnen. Avkjøles i kaldt vann, dra av skinnet og kutt de i tynne strimler. Tilsett olivenolje, oregano, hakket hvitløk, salt, pepper og litt rødvinseddik.
  2. Kok potene med skall til de er møre i saltet vann
  3. Godt utvannet klippfiskrygg, helst med skinnet på, tørkes godt i papir og grilles på veldig varm grill til den er gyllen på begge sider. Dryss over litt frisk hakket koriander til slutt.

TIPS:
Pensle grillristen med litt rapsolje for at klippfisken ikke skal sette seg for godt fast. La fisken ligge i ro på grillen til den har fått farge, da slipper risten lettere.

 

 

Kommentarer
Print Friendly, PDF & Email
Eimskip