Husker du bil- og båtkort?

Vi har dykket ned i barndommen og funnet frem gamle bil- og båtkort. Husker du at noen pleide å spille med dem? Kanskje spilte du selv? Vi ble så gira på tanken om egne båtkort for Eimskip så vi laget rett og slett våre egne.

Her kommer regler og bilder;

Båtkort er en type kortspill, hvor hvert kort representerer en båtmodell fra Eimskip. På kortene angis båtens data i et antall kategorier, eksempelvis Max Speed (16.5 knots), Built, Deadweight, Gross Tonnage, Length/Breadth og Draught.

Spillets gang
Bunken med båtkort blandes og kortene fordeles likt blant spillerne. Det trekkes lodd om hvem som starter.
Spilleren legger sine kort i en bunke med bildesiden ned foran seg.

Hver spiller trekker det øverste kort fra sin bunke, og spilleren som starter velger en kategori hvor han/hun regner med at båtkortet er sterkest (f.eks. «Built = 2007» – i de fleste kategorier er høyeste tall bedre en det laveste). Alle de andre spillerne viser nå sitt korts verdi i den valgte kategorien, spilleren med det beste kortet vinner alle de andre kortene i runden. Hvis tallet i kategorien er likt med noen av de andre spillerenes tall, tekkes et nytt kort fra bunken til de som har lik tall. Den som da har det høyeste tallet i samme kategori vinner runden. Han/hun legger disse kortene nederst i sin egen bunke og spiller ut neste kort. Han/hun som til sist har alle kortene, har vunnet spillet

Kommentarer
Print Friendly, PDF & Email
Eimskip