Landkrabber mønstret på Polfoss

Vi i Eimskip jobber for å tilby vår kunder et best mulig produkt. Kvalitet og sikkerhet er viktig for oss, samtidig som vi skal være konkurransedyktige. Vi frakter ukentlig mange tusen tonn frosne fiskeprodukter og annen last på våre båter. For å kunne gjøre dette best mulig er vi avhengig av ett tett samarbeid mellom båtene, deres mannskap og våre ansatte på land.

Fra land til sjø

Av og til lar vi noen av våre ansatte på land mønstre på båtene. Denne gangen var det Åse og jeg som fikk gleden av å være med Polfoss og Kaptein Jakup og hans mannskap. Åse leder til daglig vår Shipping avdeling og jeg er vår adm. direktør i Eimskip Norway. Mannskapet tok veldig godt imot oss. Kapteinen sørget for å sette oss godt inn i alt av sikkerhetsregler om bord, samt vise/fortelle om arbeidsrutiner.

Det er lærerikt for oss landkrabber å få oppleve jobben som gjøres om bord i fartøyene våre, og jeg tror det bedrer samarbeidet mellom oss på land og båtene. Denne gangen var det kun fantastisk vær, sol og blikkstille på sjø (mannskapet fikk ikke oppleve at disse to damene ble sjøsyke J). Store deler av tiden er forholdene mye tøffere langs kysten vår når fartøyet skal seile igjennom trange sund og anløpe små havner i all slags vær.

Fra Tromsø til Rørvik

Kaptein Jakup fortalte at på en rundtur på 3 uker fra Murmansk, langs norskekysten til England og Nederland og tilbake til Murmansk kan de anløpe opp til 80 forskjellige laste/losse plasser. Seilasen startet denne gangen i Tromsø onsdag 28.august, det passet godt dersom Polfoss har hjemmehavn i Tromsø. Mannskapet lastet effektivt om bord fryselast som skulle videre ut til mange destinasjoner verden over. Vi lastet også stort forskningsutstyr på dekk som skal videre med Eimskip sine fartøy til Nord Amerika.

Seilasen gikk videre til Kårvikhamn og det var interessant å se et fartøy på 80 meter legge lett og elegant til en kai på kun 42 meter. Så gikk turen til Senjahopen, og den trange innseilingen er ikke noe problem for vår erfarne kaptein. Ferden gikk fra Senjahopen til Vesterålen med flere spektakulære anløp både dag og natt. Det er stor aktivitet om bord når fartøyet ligger til kai og mannskap laster, losser, temperatur skal måles/dokumenteres og en skal forsikre seg om at lasten er godt nok sikret før fartøyet seiler av gårde til neste havn. Fredag 30.august mønstret vi av i Rørvik. Begge har lært og opplevd utrolig mye, og har stor respekt for det arbeidet som gjøres om bord 24/7.

Takk for denne gang til Polfoss og mannskap.

Lara

 

 

 

Reisebrev fra en landkrabbe, del 1

Kommentarer
Print Friendly, PDF & Email
Eimskip