På MC over Island

På MC over Island

Hvert år sendes motorsykler og biler fra Fredrikstad med containerbåten som trafikkerer på Eimskips «Red Line». Islands fantastiske natur lokker til seg kameratgjenger fra Norge for en flott opplevelse på to eller fire hjul.

Vi har snakket med Haftor Kristoffersson som selv er Islending, men har vært bosatt i Norge siden han var 9 år gammel. De er en guttegjeng på 6 personer som har tatt turen til Island annethvert år siden 2009. Han mener at offroadkjøring med motorsykkel på Island gir den ultimate opplevelsen! Flott kjøring på grus i et fantastisk landskap, over fjell og kryssing av elver. Spesielt elvekryssingene kan være en utfordring som ofte kan ta en del tid. Av hensyn til miljø og natur, er det strengt forbudt å kjøre utenom oppmerkete løyper! Gjengen bør nok kategoriseres som viderekommende, da de har med både følgebil og kokk. Etter kjøring 7-8 timer i snitt hver dag, er det behagelig å ha med noen som kan forberede middag og ordne ut, sier Haftor. Han kan fortelle at planlegging er nøkkelen her, da alt kan skje i et slikt røft terreng. Ekstra dekk og reservedeler må med, dessuten er det fryktelig langt til neste bensinstasjon. De kan kjøre i timevis uten å treffe på folk. En del av etappene de kjører krever erfaring, men her kan det også legges opp til ethvert nivå

Overnattingssteder blinkes oftest ut på forhånd, og det kan være både i telt og innlosjering på gårder som ligger langs ruten. Turene kan varieres, fra innenlandsruter, eller å kjøre langs den fantastiske kysten på Island. Han mener at juli, eller i hvert fall sommerstid, er den beste tiden å legge ut på en slik tur. Haftor omtaler en slik type «ferie» som komfortabel action.

Når det gjelder selve transporten av motorsyklene og utstyret til og fra Island, så må også dette planlegges. De booker avgangsdato hos Eimskip i Fredrikstad og avtaler levering på terminalen der. Sykler og utstyr sikres i container, lastes om bord, og transporteres til Reykjavik. Haftor forteller at de oftest planlegger å ankomme Reykjavik et par dager etter at båten har ankommet. Sykler og utstyr hentes ut hos Eimskip i Reykjavik, og ofte avtaler de returdato samtidig. Etter endt «ferie» returneres sykler og utstyr tilbake til Fredrikstad. Ved hjemkomst venter en ikke ubetydelig rengjøringsjobb av syklene, og noen reparasjoner.

MC gjengens opplevelser oppsummeres slik: spenning, natur, fart og frihet!

Kommentarer
Print Friendly, PDF & Email
Eimskip