Reisebrev fra en landkrabbe, del 1

I 2015 byttet jeg ut tilværelsen som kontorrotte og mønstret om bord MV Polfoss i 11 dager – jeg må ærlig innrømme at det gav mersmak på sjølivet.

Jeg heter Karina Moe og er ikke lenger kontorrotte, men landkrabbe. Hva er forskjellen, spør du? Jo, en landkrabbe har en tilknytning til havet, akkurat slik som jeg.  Jeg pleier vanligvis å sitte bak en datamaskin og sende eposter om hva som skal og burde gjøres, men jeg savner en dypere forståelse for hva jobben faktisk innebærer. Og det er dette som gjør at jeg skal mønstre om bord MV Svartfoss. Jeg vil ha det helt inn i ryggmargen; se det med egne øyne, føle sjøluften i ansiktet og bølgene i bena. Hvordan foregår ting egentlig i den andre enden? Det skal bli artig å bli kjent med folket om bord på en annen måte og i deres omgivelser … Gleder meg veldig, håper bare ikke jeg blir kjølhalt underveis!

Fredag 7/7

Noen ganger, til tross for planlegging, må man bare slenge seg rundt og ta ting som det kommer. Skulle egentlig ha reist i morgen, men er nå i Bergen en dag tidligere enn planlagt. Jeg hadde ingen illusjoner og er heldigvis kledd for regnvær; noen ting forandrer seg aldri. Ser ut som om det kommer til å bli opphold etter hvert.

23:30: Jeg er endelig om bord; tilværelsen på mitt vante kontor føles langt unna, allikevel kjenner jeg meg trygg. Jeg må forte meg å skifte for jeg skal ut og observere dekkslasting.

02:00: Har det bare gått to timer? Jeg er så imponert over mannskapet! Tydeligvis må man være veldig løsningsorientert og stadig se etter muligheter, for det var visst litt mer last enn opprinnelig. Jeg var på brua og Stig Tommy tegna opp og instruerte, så heldigvis gikk alt bra til slutt, men skal si det tok sin tid å få stablet på.

Vi kan endelig gå få fra kai, og jeg skal prøve å få meg noen timers søvn. Har vært en lang dag. Morgendagen begynner tidlig, for klokka 0600 skal vi laste båt fra sjø.

 

Dere hører fra meg igjen, men god natt så lenge!

Kommentarer
Print Friendly, PDF & Email
Eimskip