Reisebrev fra en landkrabbe, del 2

Lørdag 8/7

Kjenner jeg ikke har sovet spesielt godt. Det er noe med å ligge å våke på klokka, men det får jeg ikke gjort noe med. Nå skal jeg opp og følge med, er jo derfor jeg er her!

Jeg skjønner at det å ta båt fra sjø ikke er ‘bare-bare’. Det har ikke vært noe særlig vind, men litt bølger blir det uansett. Det er ikke mye som skal til før det blir utfordrende: stroppene som ligger i sjøen er i konstant bevegelse, og det er presisjon og erfaring som skal til for å treffe. Dette krever tålmodighet fra alle parter; fra mannskap til de som leverer. Det tok noen forsøk, og vi måtte bytte utstyr underveis, men til slutt fikk vi båten opp fra sjø og trygt om bord. Det merkes at alle vet hva de skal gjøre, for de snurrer og sikrer båten uten problem. Mannskapet er flinke til å både informere kundene om hva de må huske på før de leverer, men også underveis. Dette føles nok trygt for kundene – alle liker jo å vite hva som skjer med eiendommen sin. Klokka nærmer seg 09:00 – setter alarmen klokka 11:00, vi skal innom Måløy og hente litt frys.

Alt gikk som smurt med lastingen. En ny kadett som heter Siv har kommet om bord – hun skal være her det neste året, og er ei skikkelig trivelig jente! Jørn Inge, som snart er ferdig med sin kadettid, skal mønstre av på Rørvik når vi kommer dit. Han har en siste rundtur igjen. Jeg er veldig glad for at Eimskip tar seg av kadetter og jeg får inntrykk at de blir tatt veldig godt vare på om bord på Svartfoss. Virker som at de trives godt om bord, og det gjør jeg også.

Ålesund: Fikk oppleve en av disse tingene jeg snakket om tidligere, om å få kunnskapen inn i beinmargen. Innseilingen til Ålesund var veldig fin, og lastingen gikk som smurt, men her snakker vi om cm-marginer. Jeg forstår viktigheten med at målene man oppgir til båten må være korrekte. Hvis tankene hadde vært større, måtte vi ha snudd om alt på dekket bare for å få ting med!

Vi er nå på vei over Stadt. Det blåser ikke noe, men mye dønninger. Jeg orker ikke mat, kjenner jeg blir kvalm av tanken på grøt eller suppe. Jeg vet ikke om det er bedre å «go with the flow» eller prøve å motstå bølgene og holde kroppen stabil. Jeg fokuserer i hvert fall på horisonten, føler meg ganske urven. Skal prøve å sove litt når vi er over.

Lørdag kveld: Lykke! Fantastisk hva halvannen time søvn kan gjøre for kroppen. Etter en liten yoghurt kan du si det var deilig med biffmiddag! Det smakte så utrolig godt, skikkelig imponert!

Klokka nærmer seg 23:00 og jeg har tilbragt kvelden på brua sammen med blant annet Stig Tommy og Ronnie. Vi har hatt musikk i anlegget som har gitt bra stemning, og fått noen veldig fine samtaler. Fargene på himmelen i løpet kvelden var utav en annen verden, det er nesten så øynene ikke tror det de ser.

Blir nok ingen problemer med å sove i natt!

 

 

 

 

Kommentarer
Print Friendly, PDF & Email
Eimskip