Reisebrev fra en landkrabbe, del 3

Søndag 9/7

Har sovet godt, og var oppe og spiste frokost klokka 08:00. I dag skal vi til Bjugn.

Bjugn: Er man kadett, så er man kadett! Her er det bare å hive seg ut i det: kadett Siv fikk ta båten inn til kai under Stig Tommys kyndige instruksjoner. Tøff jente!

Jeg har fått landlov, og har vært på en halvtimes spasertur innover Oksvoll. Skyene henger litt på himmelen, men temperaturen er herlig. Det er ikke så mye folk her, men flotte gårder med kyr og sau. Fra blått hav og blå himmel, til grønt gress og grønne trær. Selv en slik spasertur blir som krydder for sjelen. Skal tusle den lille halvtimen tilbake nå. Deilig å røre seg litt.

Er tilbake igjen om bord, og har fått vite at det kan ta sin tid før vi er ferdig. Jeg har fått pinneis, og er fornøyd! Lærer mye hele tiden, og det gjelder å holde øyne og ører åpne.

Fort innpå: Nå passerer vi Folla, på vei til Rørvik. Ble fortalt at her kunne det komme litt bølger fra storhavet, og med kvalmen ferskt i minne så lurte jeg litt på hvordan det skulle gå. Men det går så det suser! Begynner kanskje å finne sjøbeina mine? Spiser snitzel til lunsj.

Kveldssummering: Når man ikke styrer skipet eller har spesifikke arbeidsoppgaver, får man tid til å sitte å reflektere over saker under overfarten. Har hatt trivelige samtaler med både skipper og styrmann på brua i kveld. Vi skulle egentlig ha pizza til kvelds siden det var søndag, men så ble det plutselig dramatisk når bare over-varmen fungerte! Stakkars kokken var så fortvilet, men det var jo ikke hans skyld. Han ordnet så fint med pølsefest, og alle ble mett og god og gjorde det beste ut av det. En flott avslutning med nydelig natur rundt oss i kveld.

Mandag 10/07

Opp kl 0600 for å følge dekkslossing i Bodø. Det gikk veldig fort og greit, begynte å regne så smått da vi avslutta. Himmelen har begynt å skye til. Nå legger skuta snuten mot Værøy ytterst i Vesterålen. Vi lå litt bak ferga til Moskenes ut leia.

Værøy: Innseilingen er utrolig trang. Her må det vel være tøft å seile på vinterstid i dårlig vær? Er så glad vi har dyktige folk om bord som styrer båtene! Kadett Siv får innføring i lasting av frys med måling av temperatur og skanning.

Jeg kommer liksom ikke helt unna mitt liv på land, og har fått gjort litt kontorarbeid underveis. Lett å bli distrahert med denne utsikten. Blir man noen gang vant med å se slik vakker natur?

Neste stopp er Leknes. Kaia blir ikke ledig før kl 17:00 så vi tilpasser farten og går med rundt 8 knopp. Mye mer å tenke på enn bare stopp og kjør.

Lille Leknes: her er det cruisebåter all mass! En ligger til ankers, en til kai og en er på tur til å gå. Vi har akkurat fått bakket oss på plass nå som kaia ble ledig og lossinga er visst fort gjort.

Ettermiddag: På tur ut igjen måtte vi vente på at den andre cruisebåten skulle gå fra kai. Vi lå bak ham ut fjorden. Utrolig mye folk om bord! Håper de har hatt en bra tur så langt og opplevd like mye fint som jeg har. Vi speeda opp og gikk forbi cruisebåten ut leia, vi er tross alt på jobb. Neste stopp blir Sortland i kveld.

Sortland: Vi har losset container, kastet søppel og fylt vann. Jeg byttet landlov mot å komme tilbake med ostekake til helgen! Har besøkt Tale og Thomas, som begge jobber hos oss. En koselig bonus å få møte de og de andre som jobber rundt omkring.

Har akkurat pakket sammen sakene mine på brua: i morgen skal jeg i land i Tromsø, og turen går mot slutten.

Skulle ønske den varte lenger …

 

Kommentarer
Print Friendly, PDF & Email
Eimskip