Strandet på en øde øy

Hvilke 3 ting tar du med?

Vi har alle hørt eller spurt spørsmålet: hvis du er strandet på en øde øy, hvilke 3 ting tar du med? Det er kanskje mest for barn, men det er gøy å huske tilbake på hva man svarte. Var det favoritt CDn? En god dyne? Kanskje en radio?

Som voksne er det lett å tenke praktisk. En kniv, eller fiskegarn, må jo gjøre nytte for seg, men hva om vi blir enige om at gummistøvler burde være først på listen?

Om vi er strandet på en øde øy (tropisk, ikke arktisk), er det rimelig å anta at den er omringet av ulike typer rev. Disse er hjem til koraller, og flere rev huser også de fryktede kjegle-sneglene som skyter ut en giftig tunge som kan ta livet av en voksen mann. Gummistøvler vil beskytte føttene våre når vi fisker, beveger oss i land – men også igjennom øya på utforsking. Det er viktig å unngå skader, da til og med en liten infeksjon kan bli livstruende. Gummistøvlene er forøvrig flotte å samle regn i, da det som regel regner tungt på kveldene på tropiske øyer, selv om smaken kanskje ikke er som vi skulle ønske.

Mens vi samler vann i gummistøvlene, er det viktig å holde motet oppe! Forskjellen mellom liv og død, er en som gir opp. Derfor er det viktig å tenke positivt, selv når det ikke virker realistisk.

Det vi trenger nå, er en machete. Denne kan vi bruke som øks, og som kniv – med litt øvelse. Vi må lage et sted å sove, helst over bakken da slanger og andre krypdyr vil gjøre det de kan for å komme innpå oss. Et godt sted å bygge skjul vil være fritt for palmer, da vi helst ikke vil få kokosnøtter fallende i hodet mens vi sover. Vi vil også ha et ildsted brennende igjennom natten, så det er praktisk om det er sand der vi legger opp føttene for natten.

Den tredje tingen vi burde få med oss, er myggnetting av god kvalitet. Denne kan vi bruke til å fange småfisk (ikke noe stort, da blir nettet ødelagt) og det vil forhindre at vi blir bitt i løpet av natten og etter regnstormer som får mygg og insekter til å myldre, på leting etter mat.

Da sitter vi igjen med: gummistøvler, en machete og myggnetting, alt vi trenger for å overleve på en øde øy!

Hva hadde du tatt med, om du fikk velge?

Kilder:
wikiHow
The Telegraph
Marine Life Photography

Kommentarer
Print Friendly, PDF & Email
Eimskip