Eimskip stories

Landkrabber mønstret på Polfoss

Vi i Eimskip jobber for å tilby vår kunder et best mulig produkt. Kvalitet og sikkerhet er viktig for oss, samtidig som vi skal være konkurransedyktige. Vi frakter ukentlig mange tusen tonn frosne fiskeprodukter og…

Eimskip stories

Landkrabber mønstret på Polfoss

Vi i Eimskip jobber for å tilby vår kunder et best mulig produkt. Kvalitet og sikkerhet er viktig for oss, samtidig som vi skal være konkurransedyktige. Vi frakter ukentlig mange tusen tonn frosne fiskeprodukter og…

Uncategorized

Byggevarer til Island

Island var ikke alltid slik det er i dag. På 800-tallet, før vikingene ankom, antar man at 30-40% var dekket av skog. Vikingene hadde behov i form av langhus, oppvarming, og skip; i tillegg til…

Eimskip vessels

The Orange Line

Den oransje linjen vår er bygd opp rundt temperatur kontrollert sjømat. Transport går fra Murmansk og langs Norges kyst til Grimsby i England, Velsen i Nederland og videre ut til andre kontinent. Vi anløper minimum…

Terminaler og dokumentasjon

Rett dokumentasjon – det er viktig det

Våre avdelinger i Tromsø,  Sortland, Ålesund og Fredrikstad har mye kunnskap og lang erfaring knyttet til utstedelse av eksport-dokumenter. Til daglig hjelper vi mange av våre kunder med dette. Sanitary Certificate, Customs Clearance, Health Authorities,…

Eimskip stories

Siv, veien videre fra kadett

«Når du seiler gjennom trange sund, og vet at nå er det du som styrer og har kontroll over skipet, sammen med last til mangfoldige millioner kroner og 9 menneskeliv, – den følelsen er ubeskrivelig….

Fakta | Reefer og forwarding

Fra lokalt til globalt med Eimskip

Sjømatnæringen er en av Norges største eksportnæringer, og vokser år for år. I 2017 passerte vi 2,6 millioner tonn. Fersk, fryst, saltede og tørkede produkter eksporteres ut av landet til mottakere på alle kontinenter. Internasjonalt…

Eimskip stories

Med Svartfoss over Nordsjøen

Hei! Jeg heter Tom Espen, og jobber til daglig ved Eimskip’s kontor i Fredrikstad. I dag mønstret jeg på Svartfoss i Ålesund, da vi i Eimskip har det med å sende kontorfolk ombord på båtene…

Eimskip stories

Himmelsk aften for en mølje-jomfru!

Jeg er ingen fremmed til fisk – som født og oppvokst i Nord Norge var det fisk til middag minimum en gang i uken. Og som barn spiste vi det som ble servert, ferdig snakket….

Fakta

Fokus på lastsikring hele året

– Sikring av last har fokus hele året, men det er i vintersesongen vi får testet om det virkelig holder. Særlig når vi går i krevende områder som Lopphavet, Folda, Hustadvika, Stad-landet og langs Jærkysten….

Tørr- og prosjektlast

Direkte til Portland i Maine fra Norge

Visste du at Eimskip tilbyr regulær service til Portland i Maine fra Norge? Eimskip startet med seilinger til Norfolk, Virginia i 1985 men flyttet hovedhavnen sin i USA til Portland i Maine i 2013. Det…

Eimskip vessels | Fakta

Trygt og sikkert inn i NIS

Eimskip Norway AS overfører nå alle sine seks fryseskip til Norsk Internasjonalt Skipsregister (NIS). M/V Holmfoss og M/V Svartfoss er allerede overført og de øvrige fire Polfoss, Vidfoss, Langfoss og Stigfoss blir nå overført fortløpende. Alle…

Tørr- og prosjektlast

Havrobåt som spesiallast på Svartfoss

Vanligvis er det paller og tonnevis med fisk som står på fraktmenyen til Eimskip, men vi påtar også gjerne litt spesielle oppdrag. Så som da Tor Wigum fra Tromsø hadde behov for å få fraktet…

Eimskip stories

Grillet klippfisk med paprika

Vi har fått en fin oppskrift fra Klippfiskakademiet som vi vil dele med dere! Følg dem gjerne på Facebook. Dette er en enkelt rett hvor varmebehandlingen av paprikaen er veldig viktig for å få en søt…

Fakta

Norges havner – og den Oransje Linjen

Statens Havnevesen ble etablert i 1841, men først da havnedirektør Oluf Roll inntrådte stillingen i 1861 (og sto i posten til 1897), ble det etablert en egen entreprenøravdeling med sikte på å bygge havner for…

Eimskip stories

Reisebrev fra en landkrabbe, del 4

Tirsdag 11/07 Frokost: Da jeg våknet i morges, var det første jeg tenkte at dette er siste frokost med gjengen jeg har blitt kjent med de siste dagene.  Om bord Svartfoss følger alle måltidene klokka,…

Eimskip stories

Reisebrev fra en landkrabbe, del 3

Søndag 9/7 Har sovet godt, og var oppe og spiste frokost klokka 08:00. I dag skal vi til Bjugn. Bjugn: Er man kadett, så er man kadett! Her er det bare å hive seg ut…

Eimskip stories

Reisebrev fra en landkrabbe, del 2

Lørdag 8/7 Kjenner jeg ikke har sovet spesielt godt. Det er noe med å ligge å våke på klokka, men det får jeg ikke gjort noe med. Nå skal jeg opp og følge med, er…

Eimskip stories

Reisebrev fra en landkrabbe, del 1

I 2015 byttet jeg ut tilværelsen som kontorrotte og mønstret om bord MV Polfoss i 11 dager – jeg må ærlig innrømme at det gav mersmak på sjølivet. Jeg heter Karina Moe og er ikke…

Eimskip