Trygt og sikkert inn i NIS

Eimskip Norway AS overfører nå alle sine seks fryseskip til Norsk Internasjonalt Skipsregister (NIS). M/V Holmfoss og M/V Svartfoss er allerede overført og de øvrige fire Polfoss, Vidfoss, Langfoss og Stigfoss blir nå overført fortløpende. Alle skipene har hjemmehavn i Tromsø.

Skipene, som alle går i europeisk fart med fisk sørover og industrivarer som returlast, har til nå seilt under flagget til den karibiske øystaten Antiqua og Barbuda. – Øystatens skipsregister, som administreres fra Tyskland, er ranket høyt på den internasjonale sjøfartsarena. Eimskip Norway AS har derfor foretrukket å registrere sine båter her. Innen EU er det nå inngått en egen matsikkerhetskonvensjon som skal sikre tilstrekkelig hygieneverifisering, og så lenge Eimskips seks båter frakter fisk, ble det nå riktig å overføre alle til NIS.

– Vi har hatt i tankene å gjøre dette en stund. Nå ligger forholdene til rette og det er derfor riktig tidspunkt å gjøre det nå. NIS har generelt god kontroll på fartøyene, med blant annet jevnlig tilstedeværelse fra Mattilsynet om bord, sier administrerende direktør for Eimskip Norway AS, Lara Konradsdottir.

– Å få skipene over på norsk flagg føles veldig godt. Betingelsene i NIS er blitt bedre og de har dessuten en imøtekommende administrasjon, som gjerne vil ha båtene inn i det norske registeret. Jeg legger ikke skjul på at jeg var kry da jeg fikk heise det norske flagget på M/V Holmfoss som den første over i NIS, forteller inspektør Sundet, med mange års fartstid som kaptein.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer
Print Friendly, PDF & Email
Eimskip